'Marjan 2020 - Brdo prošlosti, oaza budućnosti'

U Dječjem gradu na Marjanu predstavljen je projekt 'Marjan 2020 - Brdo prošlosti, oaza budućnosti'. Projekt se sufinancira iz Europskoga fonda za regionalni razvoj, a radi se o jedinstvenom primjeru kako minimalnim intervencijama u prirodnoj baštini napraviti znatne pomake. 

Projekt Marjan 2020 - Brdo prošlosti, oaza budućnosti raznim bi aktivnostima trebao poboljšati cjelokupnu održivost te bioraznolikost Park šume, ali i vratiti sjaj i i prepoznatljivost Marjanu kao jednom od glavnih simbola grada Splita. Uz obnovu i nadogradnju postojeće infrastrukture vrlo je važna i edukativna komponenta.

Projekt je vrijedan oko 26 i pol milijuna kuna, nepovratnog EU novca odobreno je oko 16 milijuna, a trebao bi biti završen 2020. U tijeku je javna nabava i završna dokumentacija. Za Marjan nikad nema dovoljno novca i ovo je samo jedan segment na koji će se nadovezati i ostali projekti, ističe splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Novi sportsko rekreativni sadržaji, dječja i edukativna infrastruktura zasigurno će dati ne samo novi sjaj splitskim plućima, nego privući i nove posjetitelje, a dobar primjer su svi splitski sportaši kojima je Marjan drugi dom.

Mnogima je Marjan dnevni boravak, a Splićanima je oduvijek "zvizda" nad gradom koju se voli i koja svijetli kao putokaz.