Nastavlja se odlična koncertna ponuda

I ovoga petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte na klupskoj sceni sljedećeg tjedna...

Večeras u Močvari imamo priliku doživjeti nastup dva nordijska benda koji su već stekli svjetsku slavu ili će je tek steći. Norveški Leprous i islandski Agent Fresco. Leprous dolazi u sklopu velike svjetske turneje na kojoj promoviraju odličan peti studijski album „Malina". Odličan norveški bend na pragu između metala i čvrstog rocka, kojima proriču ogroman globalni uspjeh. Zajedno sa njima dolazi odličan islandski bend Agent Fresco. Nešto imaju kraći staž od Leprousa i nešto manje albuma ali zvuče sjajno. Iskrena preporuka za ovaj dupli koncert večeras u Močvari.
Večeras u KSETU novi studijski album promovira odličan hrvatski punk bend prozaičnog naziva - Kurve a u Osijeku počinje Urban Fest Osijek. Moram spomenuti da uz Kurve nastupa i Socijalna služba i Eke Buba, također dva hrvatska punka benda od kojih ovaj potonji Eke Buba početkom slijedeće godine odlaze na američku turneju.

A na lijevoj obali Drave u Katakombama se danas i sutra održava Urban Fest Osijek poznat i kao UFO. Uz mnoštvo mladih još neafirmiranih bendova Osječane će zabavljati TBF, Krankšvester, Vojko Vrućina, Sara Renar, Šumski, Gunslinger's Bride, Detmeć, Svemirko, Syndrome i Elemental.

Utorak 18. rujna

U utorak nas čeka jedan izniman koncert jer je riječ o brazilskoj grupi Far From Alaska. Osim što nemamo često prilike gledati brazilske rock bendova Far From Alaska bi uskoro mogao postati nova svjetska rock atrakcija. Naime, magazin Forbes je nakon njihovog nastupa u Cannesu na MIDEM-u napisao da su must see bend uživo a sve su češči gosti festivala kao što su Lollapalooza ili Download festival. Do sada su objavili dva albuma a osim sjajne i čvrste rock svirke poznati su i po pjevačici Emmily Barreto zbog njezinog snažnog vokala. Iskrena preporuka za koncert grupe Far From Alaska u KSETU u utorak 18. rujna.

U utorak počinje i Reunited - festival hip hop kulture koji se održava skroz od utorka 18. rujna do petka 21. rujna u Autonomnom centru Medika u Zagrebu. U ta četiri dana posjetitelji će moći sudjelovati u raznim radionicama kao što su grafiti radionica, MC radionica, DJ radionica, breakdance radionica, beatbox radionica kao i u niz prigodnih batlleova i nastupa  hrvatskih i regionalnih repera među kojima nastupa i splitski reper Žuvi kojega upravo gledamo u njegovom aktualnom singlu „Splitski mentalitet". Bez ikakve sumnje - Reunited je festival za sve prave ljubitelje hip hop kulture.

Četvrtak 20. rujna

I za kraj tjedna još jedno divno iiznenađenje jer Adam Semijalac koji nastupa pod imenom Bebe Na Vole promovira svoj novi studijski album „Hate is the wonderful thing" koji će se na kraju godine bez sumnje naći među tri najbolja albuma objavljenih u Hrvatskoj ove godine. Štoviše, riječ je o jednom od boljih albuma koji su se ove godine pojavili gledamo li ukupnu svjetsku produkciju. Vrhunski bluzer, fantastičnog vokala i veliki autor i glazbenik zaslužuje svjetsku slavu pa stoga samo mogu preporučiti svima da dođu u četvrtak u Vintage Industrial bar uvjeriti se zašto svi hvale ovog našeg sjajnog glazbenika a jednako tako poziv svima da preslušaju njegov fantastičan studijski album „Hate is the wonderful thing".