INK: 'Bizon i sinovi' – sloboda i opstanak

'Bizon i sinovi' premjerni je naslov kojim je sinoć otvorena nova sezona Istarskoga narodnog kazališta u Puli. Priča je to o kompleksnim obiteljskim odnosima te mladenačkoj potrebi da se izgradi vlastiti identitet.

Trojica braće čekaju da im se otac vrati iz banke. Nagađaju zašto ga nema i što je moglo poći po zlu. Nadmeću se i traže svoje mjesto u obiteljskoj hijerarhiji. Igrajući se, pokušavaju naći izlaz iz siromaštva, i maštaju o bogatstvu i zajedništvu.

Zapravo se ja uvijek bavim istom temom: to je sloboda i koliko mi kao individue možemo uopće opstati i koliko se možemo razviti kao indvividue. Naravno, kroz različite tekstove, bavim se tom temom u različitim okolnostima,  pojašnjava redateljica Gea Gojak.

Nova predstava Istarskoga narodnog kazališta nastala je u suradnji s Kazalištem mladih iz Novog Sada: Mislim da će ova predstava biti jako značajna i vrlo je aktualna - poziva na dijalog i razgovor, a to je od presudne važnosti za današnju omladinu,  komentira glumac novosadskog kazališta Danilo Milovanović.

Kazalište može šokirati, može oduševljavati, može postavljati pitanja - s tim da je najbolje kazalište ono koje postavlja pitanja, a ne ono koje daje odgovore,  napominje glumac Goran Guksić.

Iako je predstava 'Bizon i sinovi' namijenjena mlađim gledateljima, njezine univerzalne poruke bit će zanimljive svim naraštajima.

Nakon sinoćnje premijere, večeras i sutra slijede reprizne izvedbe.