Milijunti posjetitelj dubrovačkih zidina

Dubrovnik niže rekorde uspješne turističke godine - nakon milijuntog putnika u Luci Dubrovnik, dvomilijuntog u zračnoj luci, i najposjećeniji dubrovački spomenik, gradske  zidine, jutros su dočekale milijuntog posjetitelja.

Milijunti posjetitelji stigli su jutros. To je mladi britanski par Luke i Sofia koje su u prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine prigodno nagradili vinom i suvenirima i naravno besplatnim posjetom zidinama. Ovo je za njih veliko iznenađenje jer su prvi put u Dubrovniku, a zidine su odlučili posjetiti zadnjeg dana svog boravka u gradu. 

Inače, od iduće godine cijena ulaznice na zidine biti će veća. Do povećanja sa 150 na 200 kuna došlo je u dogovoru s gradom. Ne boje se da će se zbog toga smanjiti broj posjeta zidinama.

Novac od prodaje ulaznica Društvo dubrovačke starine dijeli s gradom Dubrovnikom kojemu ide 60 % prihoda , 40 % ostaje Društvu prijatelja dubrovačke starine za obnovu zidina  ne samo ovih u Dubrovniku nego i Stonskih i sokol grada u Konavlima o kojima također skrbi  Društvo. Procjenjuju da će ove godine od ulaznica za zidine uprihodovati oko 140 milijuna kuna.