Zaklada "Hrvatska za djecu" skuplja sredstva za Specijalnu olimpijadu

Obilježavajući 10. obljetnicu djelovanja, Zaklada Hrvatska za djecu organizira donatorski koncert Nine Badrić u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Prodajom ulaznica žele osigurati dodatna sredstva za potporu posebno ranjene skupine djece i mladih a to su oni s posebnim potrebama, s intelektualnim poteškoćama pa i teškim invaliditetom.

Prihod je namjenjen sportašima koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dhabiu 2019. godine.

Specijalnu olimpijadu Hrvatske, kao organizaciju koja osobama s intelektualnim teškoćama daje priliku da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost ali i radost zbog iskustva prijateljstva, odabrali su kao korisnika sredstava prikupljenih na humanitarnom koncertu.

Specijalna olimpijada promiče razumijevanje, prihvaćanje i integraciju ljudi sa i bez intelektualnih teškoća i to u više od 170 zemalja. Sudjelovanjem u Specijalnu olimpijadu osobe s intelektualnim teškoćama stječu veće samopouzdanje i bolju sliku o sebi. Kroz svoje aktivnosti rastu psihički, duhovno i socijalno te pokazuju beskrajnu hrabrost i entuzijazam. U programu Specijalne olimpijade mogu sudjelovati svi pa i osobe s teškim invaliditetom kroz posebni program motoričkih aktivnosti (MATP) koji naglašava trening i sudjelovanje, a ne konkurenciju.

Prisega sportaša Specijalne olimpijade glasi: "Dopustite mi da pobijedim, ako ne pobijedim, podržite me da budem hrabar u pokušaju.