Vojvotkinja Markle podržala projekt karitativne kuharice za žrtve požara u tornju Grenfell

Meghan Markle, britanska vojvotkinja od Sussexa, podržala je humanitarnu akciju kojom se prodajom kuharice pomaže projekt kuhanja u zajednici pogođenoj požarom u tornju Grenfell u kojem je poginula 71 osoba.

Projekt je krenuo prošlog ljeta, kada je jedna žena tražila mjesto za kuhanje za svoju obitelj i prijatelje, nakon nesreće u lipnju 2017. u kojoj je vatra progutala 24 kata socijalnog stambenog bloka u zapadnom Londonu.

Knjiga "Zajedno: Kuharica naše zajednice" sadrži 50 recepata korisnika kuhinje u Islamskom kulturnom centru al-Manaar. Prihodi od prodaje pomoći će da bi se projekt proširio i omogućio da kuhinja radi sve dane u tjednu.

Odmah sam se osjetila povezanom s kuhinjom ove zajednice; to je mjesto gdje se žene smiju, tuguju, plaču i kuhaju zajedno, napisala je u predgovoru vojvotkinja Meghan, koja je po prvi put posjetila kuhinju u siječnju.

Miješanjem kulturnih identiteta pod zajedničkim krovom, stvaramo prostor za osjećaj normalnosti u najjednostavnijem obliku. Opća potreba za povezivanjem, odgojem i zajedništvom kroz prehranu, kroz krizu ili radost, nešto je s čime se svi možemo povezati, napisala je Meghan Markle.

Ovo je njezina prva samostalna humanitarna akcija otkako je u svibnju postala članica britanske kraljevske obitelji udavši se za unuka kraljice Elizabete, princa Harryja.

Požar u tornju Grenfell bio je najsmrtonosniji požar u Velikoj Britaniji nakon Drugog svjetskog rata, a vlasti su kritizirane da su kasnile u osiguranju trajnog smještaja za preživjele.