David Garrett obećao veliki spektakl u Areni

Njemački virtuoz David Garrett, jedan od najuspješnijih pop i crossover violinista dolazi u zagrebačku Arenu 13. listopada u sklopu turneje 'Explosive live'.

Rođen je u Aachenu u Njemačkoj, a ljubav prema umjetnosti naslijedio je od majke, američke primabalerine Dove Garrett.

Rođen je kao David Bongartz no uzeo je majčino prezime Garrett jer se lakše izgovara. Prvu violinu dobio je s četiri godine, već sa 7 pohađao je konzervatorij u Poljskoj, debitirao je s 10 godina s Hamburškom filharmonijom, s 11 mu je tadašnji predsjednik Njemačke Richard Von Weizsäcker darovao Stradivarius violinu, a s 13 je postao najmlađi solist koji je potpisao ekskluzivni ugovor s prestižnom diskografskom kućom Deutsche Grammophonom.

S Davidom Garretom družila se ekipa Vijesti iz kulture:Sa 17 godina odlazi od kuće, upisuje Kraljevski glazbeni koledž u Londonu no napušta ga, odnosno, kako je kasnije otkrio, izbacili su ga nakon jednog semestra zbog izostajanja sa satova. Odlazi u New York i ondje upisuje glazbenu školu Juilliard.

Tijekom studiranja u New Yorku zarađivao je za školarinu kao model, bibliotekar i ulični svirač. Nosio je modne revije i fotografirao se za Vogue noseći Armani rublje zbog čega ga mnogi uspoređuju s Davidom Beckhamom.

Danas u njegovoj glazbi uživa kraljica Elizabeta II, a 13. listopada uživat će i hrvatska publika u zagrebačkoj Areni.

Pogledajte što je još David Garrett otkrio za emisiju Dobro jutro, Hrvatska!