Najzanimljiviji sportski događaji na Drugom programu HRT-a

Nakon vrućeg sportskog ljeta koje je kulminiralo prijenosima Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, gledatelji će u programu Hrvatske radiotelevizije moći i u jesenskoj shemi pratiti svoje omiljene sportske sadržaje.

HRT je potpisao trogodišnji ugovor s UEFA-om oko prijenosa utakmica Lige prvaka, pa će tako ljubitelji nogometa i dalje svake srijede u 21 sat gledati prijenose najzanimljivije utakmice kola uz posebnu studijsku emisiju i sažetke svih ostalih utakmica.

Emisija HRT-a Stadion koja se bavi hrvatskom i najjačim europskim nogometnim ligama i dalje se emitira u stalnom terminu ponedjeljkom u 20.05. Od nogometnih događanja izdvajamo još i prijenos Svjetskog klupskog prvenstva u prosincu te FIFA The Best Awards - proglašenje najboljih nogometaša svijeta.

Uz to, rukometna liga prvaka i dalje će biti na ekranima HRT-a. Ove sezone hrvatski će predstavnici konkurirati i u muškom i u ženskom dijelu natjecanja jer plasman su već tradicionalno izborili rukometaši PPD Zagreba, ali i rukometašica Podravke.

Ove jeseni pratit ćemo i uzbudljive košarkaške kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kinu 2019. godine.

Naši NBA igrači pokušat će u jednom dijelu utakmica pomoći da se hrvatska reprezentacija plasira na ovo najjače svjetsko natjecanje koje se održava u rujnu sljedeće godine.

Pred nama je i bogata skijaška sezona čiji je vrhunac utrka Svjetskog kupa na Sljemenu „Snow Queen trophy".

O sportskim sadržajima u jesenskoj shemi HRT-a govorio je Marko Šapit urednik u sportskom programu HRT-a.