Umjesto školskih hodnika, trčanje šumskim stazama

Pravo na edukativno-ekološki izlet u organizaciji Hrvatskih šuma za svoj je razred osigurala Marina Mohorovičić iz Lovrana, pobjednica na natječaju za najljepšu marku na temu - čuvajmo naše šume.

Djecu su u Delnicama oduševili jeleni lopatari, a pobjednica natječaja u šumu ide često sa svojom bakom. Najviše mi se sviđa hranjenje srnica, kaže Marina Mohorovičić, OŠ Viktor Car Emin iz Lovrana.

Djeca jako vole terensku nastavu i to nam je najvažnije. Oni stvarno dobro i puno znaju o šumi ali je najbolje upoznaju upravo kada dođu u šumu, ističe Ana Juričić Musa, voditeljica odnosa s javnošću Hrvatskih šuma.

Osnovnoškolci iz Lovrana mnogo su naučili i o nepogodama koje prijete šumi. Od malih nogu mora se stjecati svijest o važnosti očuvanja okoliša.

Ovo je vrlo edukativni natječaj Hrvatske pošte i Agencije za odgoj i obrazovanje koje je proveo u suradnji sa svim osnovnim školama na području Republike Hrvatske. Njemu se odazvalo 206 osnovnih škola sa 1100 učeničkih radova, rekao je Ivo Aščić, Ured za korporativni marketing Hrvatske pošte.

Nagrađeni rad već se nalazi na službenoj marki i tiskan je u 100 tisuća primjeraka čime se također nastoji ekološki osvijestiti hrvatska javnost.