Kravat pukovnija predstavila prvi uzgoj konja

Ususret Drugom festivalu kravate, koji će se održati za mjesec dana, vojno-povijesna postrojba Kravat pukovnija ponosno je predstavila svoj prvi uzgoj konja. Došao ih je pozdraviti i novi veleposlanik kravate, naš književnik - Miro Gavran.

Gofi mora slušati zapovjednika Kravat pukovnije jer on je njegov novi konj. Stari Piki uživa u mirovini, a Gofi je tek jedan od osam novih. Da novi konji, zašto ne. Pa moramo starije, ujahane konje davati mlađim jahačima da se nauče jahati i ponašati na konju. A mi stariji jahači, nas nije šteta pa mi možemo i na novim konjima, rekao je Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije.

Ali u staroj misiji - promidžbi kravate. Sada će im u tome pomoći i naš najprevođeniji književnik Miro Gavran, novi veleposlanik kravate. Često volim svojim prevoditeljima, glumcima, redateljima podariti kravatu i onda volim u toj prigodi spomenuti da je to naš simbol, da je vezan uz Hrvatsku. I kad im jednom to kažem, oni to upamte i kod idućeg susreta se toga prisjete, kaže Gavran.

Vezivanje kravate, naglašava Gavran, veže se uz otmjenost, poštenje i uzvišenost.  A lijepo je, složit ćete se, da se i takvo što veže uz Hrvatsku.