Zbor Zagrebački dječaci poziva na audiciju

Početak je školske godine, vrijeme kada se školarci odlučuju za vannastavne aktivnosti. Pjevački zbor Zagrebački dječaci koji njeguje posebno i visokocijenjeno dječačko pjevanje, pod stručnim vodstvom - poziva nove članove da se pridruže zboru.

Zagrebački dječaci jedinstven su i raritetni zbor ne samo u Zagrebu i Republici Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji. Svojim radom i postojanjem osiguravaju autentičnost brojnih izvedbi djela klasične glazbe koja traže specifične dječačke glasove.

Posebnost ovog zbora je rad s dječacima solistima, koji su nastupili sa Zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkom filharmonijom, Zborom Muzičke akademije, te u trinaest izvedbi opere Čarobna frula W. A. Mozarta u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Posljednje solističke i izuzetno uspješne nastupe ostvario je dvanaestogodišnji Sven Jagarinec ulogom Milesa u operi B. Brittena The Turn of the Screw u riječkom i šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Kako je okupljanje dječaka vrlo težak i mukotrpan zadatak, a dječaci u zboru ostaju vrlo kratko (svega par godina), zbor poziva zainteresirane dječake u dobi od 6 do 12 godina da im se pridruže i postanu dio zbora koji njeguje posebno i visokocijenjeno dječačko pjevanje, pod stručnim i za to posebno educiranim vodstvom.

Povodom upisa u emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Jasenka Ostojić, umjetnička ravnateljica Pjevačkog zbora Zagrebački dječaci i Franjo Bilić, bivši Zagrebački dječak, čembalist, student dirigiranja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.