Veliko srce za veliki osmijeh

Priključite humanitarnoj akciji "Veliko srce za veliki osmijeh" - jednodnevna aktivnost zajedničkog druženja, ujedinjenja i kretanja za sve one kojima je to otežano.

Akcijom se nastoji podržati provedba programa terapijskog jahanja u Koprivničko-križevačkoj županiji, pronaći pokrovitelje za konja terapeuta i osigurati financijska sredstva za nabavku još jednog konja.

Akcija će se održati u sklopu programa Europskog tjedna mobilnosti 22.9.2018., a sudionici plaćanjem simbolične donacije/ kotizacije za sudjelovanje okupit će se na Zrinskom trgu u Koprivnici na bilo kojem „prijevoznom sredstvu" kojeg imaju (bicikl, noge, konji, motori, role i sl.). Sudionici će biti podijeljeni u dvije skupine, te krenuti prema Šoderici kako bi zajedno iscrtali veliko srce rutama kroz Đelekovec i Peteranec.

Ovom humanitarnom akcijom želimo okupiti razne udruge, ustanove i tvrtke, ali i pojedince naše uže i šire zajednice, želimo da se svi zajedno ujedinimo u plemenitom cilju i pritom razmijenimo svoja iskustva, razvijemo nova poznanstva i prijateljstva te osmislimo nove ideje za bolji svijet oko nas, kažu organizatori.

Više o akciji ispričali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Petra Čolig Šarić, Udruge volontera Podravke - PULS, Dražen Novačić, Udruga za pomoć osobama intelektualnim teškoćama - Latice i Valentina  Kavur, Udruga Osmijeh - udruga za terapijsko jahanje.