Bivši Bernardi postaje novi riječki kulturni centar

"RiHuB - rasadnik kreativnog grada" novi je kulturni centar što se u utorak, 25. rujna, otvara u sklopu projekta Rijeka 2020 - EPK. Riječ je o prostoru bivšeg "Bernardija" u ulici Ivana Grohovca koji će biti mjesto susreta svih sudionika projekta EPK, ali i svih građana i volontera.

U nastavku procesa obnove napuštenih prostora i njihove prenamjene u kulturne svrhe, Grad Rijeka je u obnovu RiHuBa uložio nešto više od 500 tisuća eura, čime je ujedno saniran podrumski i prizemni prostor nekadašnjeg Bernardija.

RiHUB svoja vrata trajno otvara kulturnim i kreativnim profesionalcima koji će u ovom prostoru pronaći mogućnost coworkinga, odnosno privremenog i povremenog rada, čime Rijeka dobiva značajan kulturni i turistički resurs.

Najvažniji segment rada RiHuba u prvo vrijeme bit će programi uključivanja građana - sudionički programi Civilne inicijative, Zeleni val i Vijeće građana - kroz koje će naši sugrađani i sugrađanke dobiti priliku izravno predlagati, odlučivati i realizirati aktivnosti za projekt Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

Službeno otvaranje RiHuba - rasadnika kreativnog grada bit će u utorak 25. rujna u 19 sati. Uoči službenog otvaranja, istog dana bit će organizirana Permakulturna radionica, mini konferencija "Civilne prakse su dobre prakse" te predstavljanje sudioničkih programa. Nakon otvaranja, na dvije pozornice odvijat će se glazbeni program u kojem nastupaju Goran Tomić Trio i Dr. Smeđi Šećer.