MUP i partneri educiraju prvašiće o sudjelovanju u prometu

U sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove" u dvorani Vatroslava Lisinskog i platou ispred nje održan je edukativno-preventivni program namijenjen učenicima prvih razreda osnovnih škola kako bi ih se u prvim školskim danima pripremilo za sigurno i samostalno sudjelovanje u prometu.

Djeca su imala priliku pogledati edukativni mjuzikl "Đak veseljak i prometni znak" u kojem kroz pjesmu, razgovor i ples uče o prometnim znakovima i pravilnom ponašanju u prometu.

U MUP-u ističu da se mjuziklom kroz edukaciju djece želi doprijeti i do roditelja te drugih sudionika u prometu.

Također, djeca su mogla sudjelovati i "Šarenom prometnom poligonu" koji sadrži niz interaktivnih preventivno-edukativnih postava i radionica na temu sigurnog sudjelovanja u prometu. U MUP-u dodaju da te aktivnosti imaju svrhu predstavljanja djeci uloge policije kao prijatelja i pomagača.

Istovremeno, za odrasle sudionike u prometu, po uzoru na  akcije u drugim zemljama Europske unije, planirana je najava i provedba nove preventivne akcije pod nazivom "Dobar vid za sigurnost u prometu!".

Policija i partneri akciju će provesti na više lokacija u Gradu Zagrebu, a potom i na ostalim područjima Hrvatske, izvijestio je MUP.