"Epski tjedan" mlade Britanke u Hrvatskoj

Mlada Britanka Sophia Tamara Crystal Collins pobjednica je trećeg nastavka nagradne igre Hrvatske turističke zajednice "Epic Week". Među ponuđenim turističkim doživljajima za putovanje Hrvatskom, Sophia je izabrala i posjet našem povijesnom gradu Ninu.

Za Sophie je ovo bio ulaz u vremeplov, a njezina je želja bila posjetiti crkvu sv. Križa - najmanju katedralu na svijetu.

Uvijek me zanimala povijest. Ovdje ima na malo prostora puno ostataka iz različitih povijesnih razdoblja, izjavila je.

Za ljepote Hrvatske, doznala je, kaže, od svoje kolegice na Nottinghamskom sveučilištu. Htjele se je odmoriti od učenja pa je surfajući Facebookom došla do stranice HTZ-a, a onda je dalje istraživala i prijavila se na natječaj.

Kampanja Epik week je izuzetno važna zato što prikazuje 2018 različitih doživljaja. Unutar toga Nin je zastupljen sa 5-6. To je izuzetno važna priča zato što mladi ljudi prate tu kampanju, kaže Marija Dejanović, direktorica TZ Grada Nina.

Za svoj odmor iz snova u Hrvatskoj, Sophie je izabrala 7 aktivnosti u različitim regijama. Na svakom mjestu koje sam posjetila u Hrvatskoj, pomislila sam - ovo je moje najdraže mjesto. Svugdje je prekrasno, oduševljena je Sophie.

A kuda god prolazi, fotografira, priča priče i samim time svojim će prijateljima prenijeti dobre dojmove iz Nina i Zadarske regije, a to nam je jako važno jer je to najbolja promidžba.

Prst Grgura Ninskog ispunjava želje, a jedna od njezinih želja je bila i da se okupa  na najpoznatijoj ninskoj, Kraljičinoj plaži.