2. Jesensku školu kemije

I ove godine u sklopu projekta u suradnji s časopisom Poduzetnik i Institutom Ruđer Bošković Zagreb, organizira u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđer Bošković u Osijeku 2. Jesensku školu kemije u trajanju od 3 dana.

Kroz ovaj projekt organizatori žele dati podršku ovakvim oblicima edukacije, te povezati rad znanstvenih institucija s obrazovnim institucijama kao i motivirati učenike koji će se uključiti u ovu školu da se opredijele za STEM područja.

Voditelj škole je doc. dr. sc. Tomislav Portada, kemičar zaposlen na Institutu Ruđer Bošković. Pomoćnici voditelja škole su Silvestar Mravlinčić, student kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Ilija Srpak, student Sveučilišta u Cambridgeu. U organizaciji škole sudjeluju Maja Starčević, prof. kemije i biologije iz škole domaćina. Polaznici su učenici 3. i 4. razreda kemijskog smjera.

Uvodno predavanje, demonstracijski pokus i zatvaranje škole poslušat će oko 50 učenika, a u laboratorijskim vježbama sudjelovat će 10-12 odabranih učenika, kroz tri dana.