Što donosi ovogodišnji JA BiH Festival

Organizatori Ja BiH Festivala sedmu godinu za redom priredili su nam bogati filmski program, koncerte, ali i glazbene radionice koji će se održati na raznim lokacijama u centru Zagreba.

Festivala pod nazivom Ja Bih..5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018. Održat će se od 2. do 6. listopada i predstaviti programe različitih sadržaja gdje će svatko uspjeti naći nešto za sebe.

Svečano otvorenje Festivala bit će 2. listopada u Muzeju Mimara gdje će biti održan "Sarajevski piknik prijateljstva" , a koji će uveličati glazbenica Ismeta Dervoz, fotograf Milomir Kovačević Strašni i glumac Elmir Jukić. Istu večer, proslavu će obogatiti i koncert "Bosanski Lonac" u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića.

Nakon svečanog otvorenja i koncerta, drugi i treći dan Festivala rezervirani su za prikazivanje filmskih djela. 3. listopada u 20 sati bit će prikazan igrani film "Žaba" redatelja i gosta Elmira Jukića u kinu Kinoteka. 4. Listopada, također u Kinoteci, na programu su dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić "Undercovered – Ispod marame", a potom "Nazif Gljiva" Arijane Saračević Helač.

U petak, 4. listopada  - dvije epizode TV serijala "Hoću kući 2" Ademira Kenovića koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV. Večernji sati rezervirani su za svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend "Tale Quale" koji će održati svoj koncert i na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

Posljednji dan Festivala, 6. listopada u Ininoj kući udruga spajaLICA - glazbena radionica "Muzički centar Pavarotti  Mostar" Atille i Azre Aksoj ,učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba. U večernjim satima, ponovno u kinu Kinoteka - igrani film "Kuduz", redatelja Ademira Kenovića. Za sam kraj u Napretkovom Kulturnom Centru, bit će predstavljen novi projekt "Kradeni ljudi".

Pridružite se projekcijama, koncertima, radionicama i doznajte sve što ste ikad željeli znati o Sarajevu, njegovoj povijesti i ljepoti.