Jelena Radan pobijednica Šibenskog festivala šansona

Odukom stručnog ocjenjivačkog suda kantautorica Jelena Radan pobijedila je na šibenskom festivalu šansona, prestižnoj glazbenoj manifestaciji i jednom od najboljih hrvatskih festivala koji se održao na trgu između katedrale sv. Jakova i šibenske gradske vijećnice.

Jelena Radan je za pobjedničku pjesmu "Negdje tamo gore" napisala glazbu i koautorica je teksta zajedno s Anitom Valo iz grupe Meritas. Ova je pjesma osvojila i treće mjesto prema broju glasova publike.
Jelena Radan ima zavidnu karijeru te se kroz život okušala u mnogo stvari, pretežito na pozornici. Njezin glazbeni izričaj započeo je s mjuziklom i pop rockom, nakon čega je prešla na Fado kojeg karakteriziraju tužne melodije i tekstovi. Iza sebe ima bogatu karijeru s velikim brojem osvojenih nagrada i priznanja, kao i brojnim suradnjama s drugim glazbenicima.

Pjesma po kojoj je i danas prepoznaju je "Leti do snova" (Bulić-Dodig) iz 2003. godine, za koju je napravljen i talijanski prepjev (Prendi la vita), te je tako potvrdila mnoge sugestije vezane uz njen talijanski štih u predstavljanju i interpretaciji.

Jelena Radan gostovala je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.