Premijera prve epizode nove sezone serije "Doctor Who"

Ljubitelji britanske znanstveno-fantastične serije "Doctor Who" okupili su se jučer u Sheffieldu u Engleskoj kako bi proslavili premijeru prve epizode nove serije, čija se radnja odvija u tom gradu, javlja BBC.

Trinaestog Doktora glumi žena - Jodie Whittaker - koja je prošetala crvenim tepihom u društvu glumaca Bradleya Walsha, Mandip Gill i Tosina Colea, njezinih suputnika u seriji.

Premijera se održala dva tjedna prije početka prikazivanja serije na BBC One i to u Sheffieldu jer je prva epizoda nazvana "The Woman Who Fell to Earth" ("Žena koja je pala na Zemlju") snimljena u tom gradu. Ovo je prvi put da žena ima glavnu ulogu u 54-godišnjoj povijesti te međunarodno popularne televizijske serije.

Whittaker (36) je rekla da je u svoj lik željela unijeti "energiju, entuzijazam djeteta, veselje i nadu".

Ona je inače najpoznatija po ulozi Beth Latimer u seriji "Broadchurch", ali iza sebe ima desetke uloga u različitim britanskim serijama i filmovima.

Iako su neki gledatelji kazali kako im je "dosta BBC-jeve političke korektnosti", zbog koje, tvrde, je Doktor postao Doktorica, našli su se i oni koji su odabir pohvalili, podsjećajući na to kako su se u ranijim sezonama muški likovi već mijenjali ženskima, a kako to ni u kojem slučaju nije ispalo pogrešno.

Whittaker je u ulozi Doktora naslijedila Petera Capaldija koji je svoj posljednji nastup imao u božićnoj epizodi 2017. u kojoj se regenerirao u novu žensku inkarnacijiu. Capaldi je glumio u seriji od 2013. godine.