Stanice za bicikle u Križevcima

Križevci odnedavna imaju čitavu mrežu stanica za bicikle koje vozačima bicikla služe za provjeru ili popravak sitnijega kvara na vozilu. 
Luka Pomper je zaposlenik Turističke zajednice Grada Križevaca. Na posao dolazi biciklom, pa stanicu smještenu uz turistički ured koristi svakoga dana. Preporučam svakome ako ima  vremena, ako ima želje i volje da dođe i pogleda stanicu za bicikle i možda mu pomogne u budućnosti, kaže Luka.

Stanica za bicikle, iako je tek nedavno postavljena, pomogla je mnogima. Valent Hendelja bicikl ne vozi često, a stanicu za bicikle sasvim je slučajno ugledao i odmah je isprobao. To sad prvi put vidim. Ja se inače vozim s biciklom dva puta godišnje i sad sam ostavil auto na servisu, a bicikla sam stavio u bunker da nedem peške doma. Znači, poslužilo je. Da idem usput pa slučajno vidim da su mi gume prazne, pa sam malo pripumpal, objašnjava Valent.

S obzirom na činjenicu da se u srcu Prigorja razvija ciklo - turizam, ove su stance nadopuna turističke ponode. Korištenje je besplatno. Svi oni biciklisti putnici namjernici, lokalni ljudi tko kod dolazi i prolazi kroz ovaj kraj može doći i u ono vrijme kada su biciklistički servisi zatvoreni, ako se nađu u  neprilici mogu stati i poprravti si donekle bicikla. Napumpat gume i biti sigurni da mogu krenuti dalje na put, ističe Olinka Gjigas, direktorica TZ Grada Križevaca.

Stanice za bicikle postavljene su i na Kalniku kod Paninarskog doma te u Gornjoj Rijeci i Svetom Petru Orehovcu.