Ciklus filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama

Udruga Filmaktiv nakon uspješnog prvog i drugog izdanja ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama 'Film svima', u trećem izdanju, koje će se održati sutra u Rijeci, donosi bogati program za sve uzraste.

Program 'Film svima' uključuje relevantne hrvatske dokumentarce i igrane filmove u kojima će zajednički moći uživati svi bez obzira na oštećenje sluha, stoji u pozivu na projekcije koje će se održati u prostoru Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije u ulici Viktora cara Emina 9.

Ovogodišnji program uključuje animirani film redateljice Eve Cvijanović 'Ježeva kuća', nastao 2017. godine u produkciji National Film Board of Canada i Bonobostudija, koji otvara obje sutrašnje projekcije u 10 sati i u 19 sati. Po završetku prijepodnevne projekcije filma 'Ježeva kuća' održat će se kratka radionica hrvatskog znakovnog jezika pod vodstvom Ivone Križić, stoji u pozivu na ciklus 'Film svima'.

Na drugoj projekciji, koja počinje u 19 sati, nakon 'Ježeve kuće' prikazuje se film 'BFF', redateljice Sanje Marjanović, nastao 2014. u produkciji Filmaktiva.
Ovogodišnje izdanje ciklusa Film svima zatvara film 'Ples bijelog ljeta', redateljskog dvojca Gorana Nježića i Matije Tomića, snimljen godine 2017. u produkciji B.A.K.A. Productions.

Ciklus 'Film svima' je projekt koji udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, s ciljem prilagodbe audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha.

Organizatori u budućnosti namjeravaju nastaviti prevoditi i prilagođavati filmove te formirati medijateku slobodnu za korištenje, te poticati aktere u kulturi na prilagodbu sadržaja i forme za sve društvene skupine.

Ulaz na projekcije slobodan je za sve zainteresirane.