'Vratimo djecu prirodi'

'Vratimo djecu prirodi' najnoviji je edukativni projekt Nacionalnog parka Krka. U Visovačkoj Lugarevoj kući Kuželj, održane su prve osjetilno - doživljajne radionice za djecu. Dio je to uspostave Šumskog edukacijskog parka Stinice - gdje će se poučavati o važnosti šumskog ekosustava.

Cilj ove radionice jest da djeci ponudi izvorni doživljaj prirode i šume ‘iz prve ruke’ i na autentičnom lokalitetu starih šuma hrasta medunca. Obuhvaća vođenu šetnju šumom, s podukom o ulozi šume i koristima od nje i pravilima ponašanja u šumi, potom obilazak vidikovca i, na koncu, edukativne zadaće i igre u dvorištu posjetiteljskog centra.

Među zanimljivim zadaćama šumske radionice jesu prepoznavanje kore različitog drveća, upoznavanje s mikrosvijetom kukaca ispod kore drveća, promatranje prirode očima kukca, prebrojavanje zvukova i raspoznavanje mirisa prirode, ali i zabavne mozgalice i radni listići na temu života šume. Krajnji cilj je razvijanje tematskoga šumsko-edukacijskog parka, kao prvoga takvog sadržaja u zaštićenim područjima u Republici Hrvatskoj.