Tjedna lektira: roman o produljenju života ili američka odiseja

U ovotjednoj lektiri doznajte zašto Frederic Beigbeder želi 'Život bez kraja', te tko je John s kojim je Geert Mak putovao Amerikom.

Frederic Beigbeder: Život bez kraja, OceanMore (prevela Ita Kovač)

U ovom romanu o produljenju života  do besmrtnosti protagonist doseže dob od pola stoljeća i odluči istražiti sve moguće legalne i ilegalne postupke: pomlađivanje stanica, produženje telomera, ubrizgavanje matičnih stanica, oksigenaciju krvi, 3D printanje organa, transplantaciju humaniziranih organa iz svinje, implantate s umjetnom inteligencijom, fuziju čovjeka i robota korištenjem digitalno spremljena DNK-a, stoji u kratkom sadržaju Beigbederove knjige koja ovu veliku temu prožima prepoznatljivim autorovim humorom.

Geert Mak: Putovanje bez Johna, Buybook (preveo Goran Sarić)

Geert Mak je, kao i Steinbeck, izbjegavao utabane staze. Vozio se tisućama milja kroz polja krumpira u Mainu i beskrajne prerije Midwesta, dan za danom razgovarao sa seljacima, ribarima i učiteljima, nailazio na blještava predgrađa i zatvorene dućane, tragao, svaki put iznova, za pričama ove zemlje koje nikada ne dosade, piše u napomeni izdavačke kuće.

Provjerite zašto su baš te knjige Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović, urednici emisije Knjiga ili život, odabrali za ovotjednu lektiru: