Zeleni sok za blistavu kožu od samo 3 sastojka

Ovaj zeleni sok osigurati će vašem tijelu potrebnu dozu hranjivih tvari, a vašoj će koži dati blistavi sjaj.

Zeleno lisnato povrće među najzdravijim je namirnicama jer je bogato vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima. Osim toga, sadrži zeleni pigment klorofil koji pomaže čišćenju organizma od štetnih tvari. Brojne studije tvrde da sprječava bolesti srca i krvnih žila, djeluje diuretično, pomaže u prevenciji karcinoma i korisno je za smanjenje tjelesne težine.

Kivi je dodan radi boljeg okusa ali i zato što sadrži pet puta više vitamina C od naranči. Dovoljne količine tog vitamina potiču učinkovitu sintezu kolagena što ga činim vrlo bitnim za zdravlje vaše kože.

Korica limete sadrži sastojak koji koči proizvodnju melanina. Limeta sadrži kalcij i folnu kiselinu, dvije hranjive tvari iznimno važne za žene u post-menopauzi, ali i žene fertilne dobi. Jedna svježa limeta sadrži 22 mg kalcija i više od pet mikrograma folne kiseline. Limeta ima antikancerogena svojstva, a njezin sok može spriječiti nastanak bubrežnih kamenaca. Istraživanja su pokazala da flavonoid hesperidin otkriveni u limeti može sniziti kolesterol i trigliceride kod osoba koje konzumiraju namirnice bogate kolesterolom.

Zeleni sok za blistavu kožu:
- 2 kivija
- limeta
- šaka špinata ili nekog drugog zelenog lisnatog povrća

Postupak:
Ogulite limetu, ali ostavite bijelu kožicu. Prerežite kivi napola i žlicom izdubite sredinu. Operite špinat. Ubacite sve sastojke u blender i dodajte malo vode radi lakšeg blendanja. Blendajte 30 sekundi. Popijte odmah.