Kamo izaći ovih dana? Preporuka Dubravka Jagatića

I ovoga petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte na klupskoj sceni sljedećeg tjedna.

Petak, 28. rujna
Osim što klub Hard Place večeras slavi osmi rođendan uz nastup Thomasa Zwijsena i Anne Bakker koji na akustičnoj gitari i violini izvode rock klasike, večeras u Zagrebu nastupaju odlična dva srpska benda. U Tvornici kulture nastupa indie četvorka Nežni Dalibor koja ovim koncertom obilježava 10 godina od izlaska debi albuma. Riječ je o vrlo cijenjenoj beogradskoj grupi koja je proteklih deset godina objavila četiri studijska albuma i obišla brojne festivale. Spadaju u novu generaciju srpskih bendova pa je ovo odlična prilika za uvjeriti se u njihovu kvalitetu.

Osim njih, u klubu KSET nastupa grupa Turisti koju upravo gledamo i slušamo u podlozi. Još jedna nova srpska grupa koju prati glas najuzbudljivijeg novog rock izvođača u regiji. Ove su godine nastupili na festivalu Tam Tam na Hvaru gdje su bili headliner i svojim nastupom oduševili publiku. Grupa Turisti je zapravo novi bend Boška Mijuškovića kojega smo već upoznali kroz njegove prijašnje bendove kao što su Straight Mickey and the Boyz, Škrtice, Zemlja gruva, Lollobrigida itd. Njihov debi album Levo ili desno, objavljen ove godine producirao je vođa hrvatske rock grupe Sevene That Spells Niko Potočnjak, što će mnogima biti ujedno i poziv da obrate pažnju na ovu odličnu novu rock grupu.

Subota, 29. rujnaSaša Kuzmić i Galileo Tajč prije 25 godina su osnovali grupu Kuzma & Shaka Zulu pa će sutra prigodnim koncertom u Tvornici kulture obilježiti tih prvih 25 godina karijere. Pojavili su se 1993. godine a pjesmama Jedna mala Iva i Party u potpunosti su osvojili publiku. U tih su 25 godina objavili četiri studijska albuma i postali kultni bend u Dalmaciji. Vjerujem da će sutra Tvornica kulture biti puna i da će zajedno sa njima svi pjevati njihove velike hitove.

Srijeda, 3. listopadaU srijedu 3. listopada u Lisinskom se održava tradicionalni koncert Indexima u čast pod nazivom Indexi i prijatelji, a u Vintage Industrial baru gostuje odlična grčka rock grupa Nexatras. Na glasu su kao jedan od najuzbudljivijih novih psihodeličnih bendova u Europi a upravo će svojim nastupom u Zagrebu započeti svoju veliku europsku turneju. Hrvatska ih je publika već imala prilike gledati u KSETU 2016. godine. Taj njihov koncert u KSETU bio je rasprodan a publika oduševljena a doživjela ih je i publika na Tabor Film festivalu. Njihova glazba svojevrsna je kombinacija psihodeličnog rocka, progresive rocka i stoner rocka. Iskrena preporuka za njihov nastup u Vintageu u srijedu 3. listopada.

Četvrtak, 4. listopadaI za kraj moram najaviti promociju dva nova hrvatska albuma. U klubu KSET gostuju splitske grupe Rolo i Drbonito. Rolo predstavlja svoj drugi studijski album HØØP o grupa Drbonito svoj debi album Topare 5/24. Rolo su već dobro poznati gostima brojnih hrvatskih festivala i klubova po svojoj vrlo zanimljivoj i zaraznoj plesnoj glazbi. Gledamo u podlozi njihov odličan singl Zva'ću te. Dva benda koja predstavljaju jednu odličnu novu hrvatsku pop rock scenu pa bi se valjalo u četvrtak navečer u klubu KSET uvjeriti u njihovu kvalitetu.