Senior pilates ili 50+

Mit o starenju nema kraja. Iako su tridesete postale dvadesete, a pedesete četrdesete i dalje vam, čim se požalite na neku bol, kažu- to su ti godine. No mnogi ljudi danas prkose tom mitu dobrim izgledom, vedrim duhom, spretnošću dvadesetogodišnjaka. Poput žena koje smo snimili u Pilates studiju Tao.

Trening, koji se tek okvirno zove Senior pilates ili 50+, namijenjen je svima koji su prešli famoznu granicu 50! Iako smo ondje vidjeli i mlađe vježbačice kojima odgovara mirniji trening, zbog pojedinih specifičnih teškoća, polaze ga starije osobe.Vježbe se izvode stojeći, ležeći, uz loptu i s rekvizitima. Možete doći dvaput tjedno u jutarnjem terminu, u 10 sati. Možete se  naspavati a opet vam ostane dovoljno vremena za kavu s društvom nakon treninga i sve druge dnevne obaveze.

Trening je koristan za održavanje tonusa mišića, održat će vaše zglobove čvrstim i poboljšati držanje. Bol u leđima ili zglobovima će se smanjiti jer će učvršćeni mišići preuzeti dio tereta kretanja a i vaše će vam srce biti zahvalno na kardiovaskularnom dijelu.

Trening se izvodi pod stručnim vodstvom kineziologinje Lane Plahutar koja ne ispušta ni jednu vježbačicu iz vida. Male skupine jamče individualan pristup pa zato nema predomišljanja. Vrijeme je za vježbanje.  http://studiotao.hr