Glumačko – bračni par u Seksi rublju

Virovitičko kazalište novu je sezonu otvorilo Seksi rubljem - nije riječ o modnoj reviji, nego premijernoj predstavi prema tekstu kanadske autorice Michele Riml.

Naizgled lagana tema u pozadini ima puno dublju priču o braku i svim iskušenjima koji ga prate, a da priča bude što više autentična na pozornici pratimo zanimljiv glumačko - bračni par.

Kroz priču o bračnom paru u pedesetim godinama, roditeljima troje djece čiji je brak nakon 25 godina na kušnji, prožet nezadovoljstvom svakodnevnim životom, poslom i obiteljskim odgovornostima, koji se odlučuje ponovno zapaliti ljubavnu iskru u mondenom hotelu - vodi nas dvoje glumaca Kazališta Virovitica, koji su ujedno i bračni partneri - Vlasta i Igor Golub.

Kad s nekim živite dugi niz godina, a eto Vlasta i ja smo već 28 godina u braku, malo više nego Suzana i Zdravko u predstavi, onda nailazite na tipične situacije. Naravno da nisu iste kao u našim privatnim životima jer su te scenske situacije zadane malo drugačije,  komentira Igor Golub.

Igorova kazališna i životna partnerica Vlasta Golub, pak, dodaje: Kada dođete u te neke srednje godine, onda se počnete pitati puno toga i o životu uopće, a imate i nekakav žal za prošlošću.

Ta je tema je jako poznata svima koji su u braku, ali i onima koji nisu u braku, a zapravo gledaju brak iz neke pozicije sa strane,  napominje redateljica 'Seksi rublja' Lea Anastazija Fleger.

Predstavom je otvorena nova sezona Kazališta Virovitica u kojoj publiku očekuje pet premijera profesionalnog ansambla te jedna do dvije dramskog studija.

Nakon 'Seksi rublja' sljedeće premijera na virovitičkim kazališnim daskama bit će 'Komšiluk naglavačke' nagrađivane hrvatske dramatičarke Nine Mitrović u režiji Darija Harjačeka.