Zahvala jeseni u Klanjcu

Od 5. do 7. listopada 2018. Grad Klanjec po sedamnaesti će put otvoriti svoja vrata i dočekati posjetitelje koji će doći na tradicionalnu 'Zahvalu jeseni', najveću, najposjećeniju i programima najbogatiju klanječku kulturno-turističku manifestaciju.

Posjetite li ovaj slikovit zagorski gradić u vrijeme manifestacije 'Zahvala jeseni', uz mogućnost razgleda iznimne kulturne baštine poput Galerije i Studija Antuna Augustinčića i sarkofaga obitelji Erdödy, uživat ćete i u gastronomskoj ponudi te vrhunskim vinima čija je perjanica Sokol, autohtona sorta klanječkog vinogorja, jedinstvena u svijetu, a koja je revitalizirana iz srednjovjekovnih vinograda klanječkih franjevaca. Čekaju vas domaće gibanice, slatke i slane zagorske delicije, portugizec, stari zanati i rukotvorine, a sve to uz međunarodni kulturno-umjetnički program i glazbene koncerte u idiličnoj atmosferi staroga trga.

Program započinje u petak u 19 sati kulturno-glazbenim programom pod nazivom 'Klanjec moj grad'. Tradicionalni dio ove manifestacije i ove je godine izložbeno-prodajni sajam zagorskih OPG-ova, starih zanata i hobista na kojem će se predstaviti više od četrdeset izlagača.

Program u subotu i nedjelju započinje od 14 sati, a start 3. biciklijade 'Zahvala jeseni u Klanjcu' je u 12:00 sati na Trgu Antuna Mihanovića, nakon čega slijedi 39 km ugodne vožnje prelijepim zagorskim krajem Turističkog područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća.Kulturno-umjetnička društva iz Češke, Mađarske, Vojvodine, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u subotu poslijepodne nastupit će na 4. susretu pod nazivom 'Zapleši i zapjevaj u kraju Lijepe naše'. Za najmlađe je organiziran art i zabavni park, kazališna predstava, ulični zabavljači. Subotnji program završava večernjim koncertom Željka Bebeka koji počinje oko 21 sat.

Nedjeljni dio programa dobrim će dijelom pripasti najmlađima. Nastupit će dječji vrtić, osnovna škola, dječji folklor domaćeg KUD-a, Mažoretkinje iz Dubrovčana. Tu je i tradicionalni promenadni koncert Puhačkog orkestra “Lira” uz uvijek atraktivne Desinićke mažoretkinje. Manifestacija će završiti koncertom Tamburaškog sastava FIJAKER u 19 sati.