Vjerodostojnost plesača u premijernoj produkciji 'Vidljivo nevidljivo'

'Vidljivo nevidljivo' nova je predstava Zagrebačkog plesnog ansambla, koja je nastala je na temeljima plesnog istraživanja pedagoginje, koreografkinje i plesačice Dolme Jover Agulió.

Plesna izražavanja 'Transkultural body' projekta Dolme Jover Agulió pretočena su u predstavu koja je u utorak premijerno izvedena u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Metodološki pristup autorice daje plesačima na volju izbor pokreta koji mogu, ali i ne moraju proizlaziti iz njezine zadane kretnje: Oni su veoma autentični, a to je najvažnije u ovom radu - vjerodostojnost plesača. Nema negativnog ili pozitivnog odnosa, a na meni je da sve to integriram u predstavu,  objašnjava koreografkinja Dolma Jover Agulló.

Pred plesače je postavljen proces rada u kojem istražuju svoje podrijetlo, naslijeđe, osobni izraz u pokretu. Autorica svoje korijene nalazi u tradicijskom plesu Španjolske i ti se memorijski zapisi sjedinjuju.

'Vidljivo nevidljivo' govori o jedinstvenosti umjetnika, a Zagrebački plesni ansambl s novim mladim plesačima koji su suvereno stali uz bok starijim kolegama, izvrsno je odgovorio na izazov koreografkinje.