"Ja sam Maja iz priloga prije 22 godine. Nisam postala učiteljica"

Maju Palinkaš HRT je prije 22 godine pitao što želi biti. Tada je bila četvrti razred osnovne škole. Odgovorila je da želi biti učiteljica. Cijela emisija bila je posvećena njoj jer je, kaže nam, bila najbrbljavija u razredu. Danas ima 32 godine, dvoje djece i nije učiteljica. Pronašli smo ju nakon toliko godina u Rijeci i pitali - je li učiteljica?

"Nažalost, nisam postala učiteljica, radim kao zubni tehničar!", odgovara Maja, koja je iz Vukovara u Bribir došla s obitelji kao petogodišnjakinja 1991. godine. "U 4. razredu je došao HRT s Domagojem Novokmetom snimati emisiju 'Kad odrastem'. S obzirom na to da sam bila najbrbljavija, ja sam izabrana za prilog. Još uvijek me privlači podučavanje. Domagoj, a i cijela snimateljska ekipa je to odradila opušteno i nasmijano pa mi je iskustvo snimanja emisije bilo fantastično", nastavlja.

Često se, kaže,  sjetila Domagojevih riječi da će doći za 10-ak, 15-ak godina i vidjeti je li postala učiteljica. "Naravno da sam emisiju pokazala i svojim kćerima, neka vide kako je mama bila faca!", kaže Maja kroz smijeh.

"Danas radim i živim u Rijeci, radim u struci i nekako se uvijek nađem kako podučavam mlađe kolege. Ta strast prema učiteljstvu je uvijek prisutna pa je ispunjavam na ovaj način. Starija kći Ema ide u drugi razred osnovne škole pa vrlo često s njom učim i užvam u tome. Još sam mlada pa uvijek postoji mogćnost da se odvažim i profesionalno baviti učiteljstvom", kaže nam i dodaje kako bi u tom slučaju predavala, naravno, matematiku - baš kao i u emisiji prije 22 godine!