Vježbe na ljuljački

Prostor Fiskulture još je jednom opravdao svoje ime. Doista je riječ o prostoru u kojem se bave kulturom tijela. Ekološki uređen, ostakljen tako da vas kupa dnevno svjetlo, prostor je u kojem nastaju sjajni treninzi.

Zahvaljujući bračnom paru Gordani Majerić Tomić, kineziologinji, i Nenadu Tomiću, treneru, vježbali smo vektore, jogu na zidu a sada se i ljuljamo kao u parku. Gledajući svog 18-mjesečnog sina, Nenad je osmislio trening s ljuljačkom.Uz Gordanu i njezino iskustvo stvoren je novi način vježbanja. Njime se učvršćuje središnji dio tijela i to nam daje stabilnost i pomaže u održavanju ravnoteže. Istodobno istežemo i formiramo mišiće, a mogućnosti varijacija su beskonačne. Naravno ova je rekreacija i zabavna. Namijenjena je i djeci i odraslima pa nema razloga da se ne uključite.

I još nešto. Brinući o ekologiji, Nenad je ljuljačke izradio od pravog drva, objesio ih na pravi konopac, što možete i vi u svojim dvorištima ili stanovima. Dovoljno je malo vratiti se u djetinjstvo. Nismo li se tako ljuljali na grani trešnje?