Adrian Pezdirc najbolji mladi glumac MESS-a 2018.

Glumac Zagrebačkog kazališta mladih Adrian Pezdirc dobio je za ulogu u predstavi ZKM-a 'Ono što nedostaje' Nagradu Rejhan Demirdžić za najboljeg mladog glumca na nedavno završenom 58. međunarodnom kazališnom festivalu MESS 2018. u Sarajevu.

Na 58. internacionalnom teatarskom festivalu MESS izvedene su 23 predstave iz 17 zemalja, a Grand Prix je osvojila predstava talijanske skupine Collettivo Cinetico 'Sylphidarium-Maria Taglioni na terenu'.

Zlatne lovorove vijence za režiju i najbolje glumačko ostvarenje dobili su Alessandro Serra za režiju predstave 'Macbettu' Compagnie Teatropersona i Enkidu Khaled za ulogu u predstavi 'Bagdad'.

Intimistički komad 'Ono što nedostaje', po tekstu Tomislava Zajeca i u režiji Selme Spahić, premijerno je postavljen u prosincu 2017. u ZKM-u. Uz Pezdirca u predstavi glume Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Nataša Dangubić, Doris Šarić Kukuljica i drugi, priopćeno je iz ZKM-a.

Predstava je na Marulićevim danima održanim u travnju osvojila nagrade Marul za suvremeni dramski tekst i za umjetničko ostvarenje koja je dodijeljena kostimografkinji Doris Krstić.

Adrian Pezdirc član je ZKM-a od 2016., a dosad je igrao u predstavama 'Tit Andronik', 'Radnice u gladovanju', 'Črna mati zemla', 'Sherlock Holmes', 'Pad', 'Leda', 'Buđenje proljeća' i 'Garaža'.

Trenutačno priprema ulogu u predstavi 'Huddersfield', koja će premijerno biti izvedena 27. listopada.