"Time to move" mladima otvara vrata svijeta

Kampanja "Time to move", u organizaciji Eurodeska, održava se u 14 županija diljem Hrvatske s ciljem informiranja mladih u dobi od 13 do 30 godina o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u inozemstvo. 

"Želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada da se informiraju, aktiviraju te uz pomoć nekog od programa lakše pronađu svoje mjesto u društvu", priopćili su iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u kojoj djeluje hrvatski centar Eurodeska. 

U sklopu kampanje "Time to move", koja je prošle godine obuhvatila 200 tisuća mladih u Europskoj uniji, održava se više od 60 događaja u dvadesetak gradova u Hrvatskoj. Među njima iz Agencije ističu potragu za ruksacima u Labinu, uličnu debatu o Europi u Puli te aktivnosti u Vukovaru, Delnicama, Belišću, Čabru, Čakovcu i Dubrovniku. 

U sklopu ove europske kampanje je i nagradni natječaj, u kojemu mladi mogu prijaviti dizajnerska rješenja za promotivnu majicu sljedeće kampanje "Time to move", a glavna nagrada je putovanje Europom.