Turandot: tragom nove operne produkcije

Posljednja nova produkcija Opere HNK-a Zagreb 'Turandot' premijerno predstavljena krajem prošle sezone prikazuje se ovih dana, a po mnogočemu je bila simptomatična: između ostaloga, iznjedrila je nasljednika dosadašnjeg ravnatelja Opere Nikše Bareze – Talijana Marcella Mottadellija.

Bareza je nakon četverogodišnjeg mandata odlučio odstupiti i isključivo se posvetiti dirigiranju kao glavnoj aktivnosti svoje profesije, a na njegovo je mjesto došao Mottadelli koji se prvi put predstavio zagrebačkoj publici i opernom ansamblu HNK-a upravo u novom uprizorenju opere 'Turandot' Giacoma Puccinija.

Posljednja opera posljednjeg velikog majstora belcanta tom je prigodom drastično osuvremenjena u viđenju talijanskog opernog dvojca što ga čine Gianni Forte i Stefano Ricci. O produkciji smo razgovarali s autorskim timom i protagonistima: Rebekom Lokar (Turandot), Valentinom Fijačko Kobić (Liu), Renzom Zulianom (Calaf) i drugima.

Pogledajte uvodne minute emisije Svijet klasike posvećene operi 'Turandot', a snimku cijele emisije pronađite na multimedijalnoj usluzi HRTi: