Porastao broj međunarodnih turista

Broj međunarodnih turista porastao je za 6 posto na svjetskoj razini u prvoj polovici 2018. posebice u južnoj Europi i Jugoistočnoj Aziji, objavila je Svjetska turistička organizacija (UNWTO).

Prema međunarodnoj organizaciji sa sjedištem u Madridu, sve regije svijeta su zabilježile jaki rast broja dolazaka turista od siječnja do lipnja 2018., posebice u Europi i regiji Azije-Pacifika, koji su na prvom mjestu s povećanjem od 7 posto za svaku od njih.

U tim regijama, južna Europa i Jugoistočna Azija su zabilježile najbolje rezultate. Bliski istok i Afrika su također ostvarile dobre rezultate, uz 4 posto veći broj dolazaka za Bliski istok i 5 posto za Afriku, prema još uvijek djelomičnim podacima skupljenim u tim dijelovima svijeta, prema priopćenju.

U Južnoj Americi zabilježen je porast dolazaka od 7 posto i 5 posto u Sjevernoj Americi, a UNWTO naglašava ulogu Sjedinjenih Država kao motora rasta "u regiji i šire".

Glavni tajnik te organizacije Zurab Pololikashvili je rekao da je taj porast dokaz snage sektora i njegove uzlazne putanje.