'Zvuk se sa zvukom mazi na Radio BAZI…'

Pod tim će se zaigranim sloganom na zagrebačkoj Trešnjevci još jednom okupiti niz umjetnika, radiofonskih stvaratelja, istraživača, aktivista i glazbenika koji će na jedan dan u radijski eter odaslati kritičke misli, ali i radiofonske i umjetničke eksperimente. Radio Baza emitirat će na 93,9 Mhz.

Cilj projekta Radio Baze je otvoriti komodificirani 'eter' zajedničkoj produkciji, oživjeti medij radija kao alat za širenje kritičke misli o suvremenom problemu stanovanja, ali i kao prostor za radiofonske i umjetničke eksperimente, najavljuju organizatori iz udruge BLOK.

Pitanju stanovanja i ove godine prilaze iz feminističke perspektive i kroz prizmu prostorne organizacije svakodnevice. Prošle je godine fokus bio na kuhinji kao mjestu ženske eksploatacije, a ove će to biti spavaća soba, koja otvara i pitanja seksualnog života i rada, nasilja u obitelji, brižnog rada, reproduktivnih prava, stoji u najavi emitiranja jednodnevne radio stanice.

O svemu tome bit će riječi u tekstovima, razgovorima, anketama, audio-vinjetama i jednoj radio-drami: uživo će razgovarati s članicama feminističkog kolektiva F.AKTIV Petrom Kurtović i Ivanom Živković, a emitirat će i intervju koji je s porno glumicom i spisateljicom Stoyom koji je vodila Jasna Jasna Žmak.

Između razgovornih blokova u programu Radija Baze moći će se poslušati dokumentarne vinjete, revolucionarnu poeziju i muziku uživo iz studija, a na valovima tog povremenog radija čut će se i odabrani ulomci o stanovanju u ruralnim krajevima iz pionirske knjige 'Kako živi narod I' ekonomista i sociologa Rudolfa Bićanića iz 1936. te iz 'Kako živi narod III' iz 1940. godine.

U programu će sudjelovati niz zanimljivih autora i izvođača: Ivan Šamija, Adam Semijalac, Tús Nua, Srđan Kovačević, Selma Banich, Marina Elezović i ansambl Radija koji je tu prije radio (Viktorija Novosel, Andreja Pančur, Martin Ljudevit Mandir, Maro Market, Srđan Nogić i Nina Bajsić)

Autori projekta Radija Baza su članice udruge BLOK (Vesna Vuković, Ivana Hanaček i Ana Kutleša) te nagrađivana radiofonska autorica i urednica na Hrvatskom radiju Ljubica Letinić.
Radio BAZA - jednodnevna radio postaja na Trešnjevci