Ovih dana čitav niz odličnih koncerata, samo odaberite

I ovoga petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte na klupskoj sceni sljedećeg tjedna.

Večeras u Domu sportova "Ne može!" i "Kako to?" Dva ogromna hita Vojka Vrućine „Ne može" i „Kako to?", tome dodamo još njegove pjesme „Zovi čovika" i „Pasta Italiana" razlog su zbog kojega će večeras biti vruće u Domu sportova. Ukratko, nekadašnji član Dječaka i Kiše metaka -Vojko Vrućina ima svoj prvi veliki samostalni koncert u Zagrebu i to u Domu sportova jer ako je netko spomenutim pjesmama obilježio ovu godinu onda je to Vojko Vrućina. U goste je pozvao Vuka Oreba sa kojima je repao u Kiši metaka, beogradskog repera Skya Wikluha, nezaobilaznog Tonćija Huljića, Stipu Srdelu a publiku će zagrijati High5 koji će ujedno promovirati svoj album „Backstage Boys". Gotovo sam siguran da će večerašnji koncert biti rasprodan.

Subota 13. listopada

Sutra navečer čitav niz odličnih koncerata. U Rijeci počinje festival Impulse čiji cilj je promocija urbane klupske kulture a traje od subote 13. listopada do subote 3. studenog uz brojna događanja i, naravno koncerte. Tako sutra festival otvaraju post rock velikani iz Irske God Is An Astronaut a do kraja festivala nastupaju još i Luce, White On White, Debeli precjednik, Ponor, Funk delegacija a prikazat će i odličan dokumentarac „Scream for me Sarajevo".

U Močvari nastupa vrlo hvaljeni američki post black metal bend iz San Francisca Deafheaven koji dolaze promovirati svoj četvrti studijski album „Ordinary Corrupt Human Love".

U Tvornici kulture se održava X-ica Fest na kojem nastupaju Kawasaki 3P, Kandžija i Gole žene, The Miceks i Hladovina bend a u velikoj dvorani Doma sportova gostuju rock velikani Jethro Tull. Oni pak dolaze u sklopu velike svjetske turneje kojom obilježavaju nevjerojatnih 50 godina glazbene karijere tijekom koje su prodali preko 60 milijuna primjeraka svojih 30-tak albuma koliko su ih objavili. Grupu Jethro Tull još uvijek predvodi osnivač i veliki flautist Ian Anderson. Jedinstvena prilika za doživjeti ove rock velikane, možda i posljednji puta. Ianu Andersonu je 71. i nekako sumnjam da mu je još do skakutanja po pozornici.

Srijeda 17. listopada

U srijedu večer koja se ne propušta ako ste ljubitelj progressive metala jer u Močvari nastupa čak pet odličnih bendova. Iz Velike Britanije stižu prvaci eksperimentalnog progressive metala Monuments koji promoviraju novi album „Phronesis". Uz njih nastupa danski bend Vola koji više vuku na industrial s obzirom da spajaju elektroniku i metal, francuski progresivni metalci Kadinja, finski Atlas te fantastičan hrvatski metal bend iz Rijeke Kryn. Di ćeš bolje! Za cijenu jednog koncerta pet doličnih bendova.

Četvrtak 18. listopada

U četvrtak ponovo par odličnih koncerata za svaku preporuku. Tamara Obrovac sa svojim će Transhistria Electric bendom u Vintage Industrial baru podsjetiti publiku na svoju jazz funk stranu a fenomenalan beogradski bend Repetitor započinje svoju zagrebačku turneju. Jedinstvena energija i sjajne pjesme razlog su zbog kojih su Repetitor danas jedan od najvažnijih ali i najboljih europskih rock bendova pa tko ih nije doživio uživo pruža mu se prilika u četvrtak 18. 10. u Attacku, u petak 19. 10. u KSETU i u petak 20. 10. u Vintage Industrial baru. S obzirom da su veći dio godine na turneji jer sve češće sviraju diljem Europe, ovo je odlična prilika za doživjeti ih u klubu po vlastitom izboru.