U projektu zdrave prehrane i učenici Sisačko-moslavačke županije

Zahvaljujući provedbi projekta Školska shema, koji je Sisačko-moslavačka županija prijavila na natječaj Ministarstva poljoprivrede, 22 osnovne i 14 srednjih škola, čiji je osnivač županija, uskoro će besplatno dobivati voće, povrće i mliječne proizvode za potrebe školske kuhinje.

Ravnatelji škola uključenih u projekt, u ponedjeljak su sa županom Ivom Žinićem potpisali ugovore o početku projekta, a istodobno je potpisan i ugovor sa Zajednicom proizvođača, koja će biti dobavljač prehrambenih proizvoda. Tako će, istaknuto je, biti moguće u školskim kuhinjama pripremati kvalitetne obroke za oko 10.000 učenika.

Ovakav oblik dopune prehrane učenika u školama pozdravila je ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje Ruža Novaković, koja je potpisala ugovor uime nazočnih 36 ravnatelja. Projekt Školska shema, kako je rekla, potiče učenike na stvaranje navika zdrave prehrane. Jelovnik će za sve učenike biti obogaćen svježim voćem i povrćem, a za učenike nižih razreda i mliječnim obrokom. U njezinoj školi, kako je dodala, sve su bolji uvjeti prehrane učenika. Do sada se topli obrok pripremao tri puta na tjedan, a sada će se pripremati svakodnevno.