'Uz nas niste sami': Priča o baki Nedjeljki Vraćar

U sklopu humanitarnog projekta "Uz nas niste sami" Hrvatska radiotelevizija podržava humanitarnu akciju Crvenog križa "Za dostojanstven život" kojom se prikupljaju sredstva za poboljšanje uvjeta stanovanja 140 socijalno ugroženih staračkih domaćinstava

Neke od tih ljudi posjetili su naši novinari i snimateljske ekipe te ćemo kroz ovaj tjedan, do subote, 21. listopada u Dobrom jutru pratiti njihove priče - u kakvim uvjetima žive, pomaže li im itko i što im treba za dostojanstven život?
'Uz nas niste sami - Za dostojanstven život'
Crveni križ u Lici s više od stotinu volontera vodi brigu o dvjestotinjak starijih i nemoćnih osoba treće životne dobi. Cijepaju drva, dovoze i odvoze starije i nemoćne, obilaze ih te im po potrebi donose lijekove. A životni prostor mnogih od njih već odavno vapi za obnovom.

Današnja reportaža je o baki Nedjeljki Vraćar iz Like. Živi sama, kuća je u trošnom stanju, zimi vjetar zavija kroz rupe u zidu, a sunce koje se probija i nije od velike pomoći, kaže nam u šali.

Teško je vjerovati da netko u ovakvim uvjetima živi, no to je surova stvarnost bake Nedeljke. Kuća je podignuta još 1946. i sada vapi za obnovom. Zimi joj se u podrumu smrzne voda, a peć koju ima ne može zagrijati ni mali prostor u kojem boravi... Pogledajte videoprilog!