Miss Turizma Svijeta, Andrea Gutierrez oduševljena Zagrebom

Nakon gotovo dvadeset godina, koliko Hrvatska sudjeluje na svjetskom izboru Miss Turizma Svijeta i odličnih rezultata naših finalistica, Hrvatska je u velikoj konkurenciji ostalih turističkih velesila, odabrana za domaćina ovako velikog svjetskog događaja, Miss Turizma Svijeta.

U proljeće 2019. Hrvatsku će posjetiti više od 60 ljepotica Miss Turizma iz cijelog svijeta, a finalna večer ovog izbora ljepote planira se za 13. travnja 2019.

Hrvatska će imati odličnu priliku promovirati svoju ljepotu i turizam širom svijeta, te ugostiti novinare i vlasnike licenci iz cijelog svijeta. Svjetski izbor se uspješno organizira, jednom godišnje, od davne 1989. godine, punih trideset godina.

Godinama sam osobno sudjelovao na svjetskim izborima kao službeni koreograf, član stručnog ocjenjivačkog internacionalnog žirija, a prošle sam godine i radio kao producent finalnog svjetskog izbora u Maleziji. Od prvog dana, kada sam sudjelovao predstavljajući našu zemlju, želja mi je bila svjetski izbor dovesti u Hrvatsku, napokon sam uspio i presretan sam, kazao je Boris Kosmač, ponosni organizator svjetskog izbora koji će se održati u Hrvatskoj.

Prošlog tjedna Hrvatsku je posjetila i aktualna Miss Turizma Svijeta, Andrea Gutierrez iz Kolumbije, koja je prestižnu titulu ponijela u siječnju 2018. u Malaki u Maleziji.

Oduševljena je Hrvatskom, ljepotom Zagreba, modom te fantastičnom hrvatskom kuhinjom, a najviše štruklama, koje je jela u obilasku grada. Došla je kako bi službeno najavila domaćinstvo Hrvatske ovako velikog svjetskog modno turističkog događanja.

Prekrasnu zemlju imate, a oduševljena sam i gostoprimstvom. Gastronomija vam je fantastična, a zagorske štrukle morat ću opet kušati. Presretna sam jer ću se iduće godine vratiti u vašu zemlju, kazala je aktualna Miss Turizma Svijeta.

Pripreme finala Miss Turizma Svijeta su već uvelike u tijeku.