Zbog dobrih ljudi ova obitelj opet ima dom

Kada je najgore, uvijek priskoče dobri ljudi. Tako je i u malom moslavačkom selu Šimljani. Šesteročlanoj obitelji pu moslavačkom selu Šimljani otpuno je izgorjela kuća. Mještani su odmah priskočili u pomoć, a općina je obitelji pronašla smještaj u susjedstvu. Pročulo se za njihove nevolje, organizira se pomoć i u okolnim krajevima.

Željko
i Ivana s četvero djece živjeli su u kući koju im je ustupio prijatelj. Požar na kući je buknuo zbog kratkog spoja na električnoj instalaciji u drvenome štaglju uz kuću. Svi su ukućani odmah zašli van, a u gašenju su pomogli susjedi i DVD Berek. Spašene su svinje i kokoši, no ništa drugo od skromne imovine.

Bližnji su se brzo organizirali i počeli pomagati. Općina Berek ustupila im je nekadašnji učiteljski stan na katu društvenoga doma u Šimljani. Svi pomažu da se sada uredi. Pomoć stiže i iz Garešnice i Čazme. Namirnice, higijenske potrepšine, odjeća, namještaj. Štošta toga još trebaju. No, dugo će trebati i da se oporave od šoka zbog katastrofe u kojoj su jedva spasili živu glavu.