72 sata bez kompromisa: Prihvati izazov i doprinesi za bolju Hrvatsku

'72 sata bez kompromisa' međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt se provodi u devet europskih zemalja, Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta.

Od 18. do 21. listopada 2018. godine mladi će se uključiti svojim vremenom i radom za siromašne, potrebite i marginalizirane u Dubrovniku, Metkoviću, Osijeku, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Suhopolju, Zadaru i Zagrebu u različitim akcijama - ekološkim, socijalnim ili radnim.

U više od 300 akcija okupit će 3000 mladih, spremnih svojim znanjem i vještinama volonterski doprinijeti u izgradnji bolje Hrvatske. Projekt će se odvijati u socijalnim, ekološkim, radnim volonterskim akcijama u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i ostalim institucijama.

Mladi su svojom prijavom izbrali grad volontiranja te kako se prijavljuju za akciju, kao grupa ili pojedinac. Prema tome im organizatori dodjeljuju akciju. Prijavljeni saznaju u kojoj akciji će sudjelovati tek na početku volontiranja. To je i poanta tog projekta - volontirati bez kompromisa i ne znajući pri prijavi koju akciju ćeš dobiti. 

U vrijeme kad se priča da su gradovi bez perspektive, mladi bez posla i novca, ovaj projekt okuplja baš mlade, pokazujući da su mladi puni sposobnosti i spremni dati svoje vještine, znanja i vrijeme kako bi volontirali za ljude u zajedništvu i solidarnosti. 

Mladi će kroz 72 sata volontiranjem u raznim aktivnostima za dobrobit drugih, zajednički doprinijeti boljoj perspektivi Hrvatske za sve građane, promičući društvene vrijednosti - prijateljstvo, hrabrost, odvažnost, nesebičnost i zajedništvo. 

Glavna poruka ovogodišnje kampanje glasi: Prihvati izazov i doprinesi za bolju Hrvatsku. 

Nerijetko tražimo izazove u krivim stvarima i avanturu očekujemo na pogrešnim mjestima. Ovim projektom želimo potaknuti mlade da prihvate izazov volontiranja, za promjenu koja kreće od njih, a daje doprinos promjeni društva, općina, gradova pa tako i cijele Hrvatske. Pozivamo mlade da se prijave na pravu avanturu, onu volontersku, koja donosi promjenu i ostavlja trag - u volonterima, društvu, institucijama, društvu, rekla je Đurđica Blažević, Nacionalni Koordinator projekta.