Uz nas niste sami: želja joj je samo da joj bude toplo

U sklopu humanitarnog projekta "Uz nas niste sami" Hrvatska radiotelevizija podržava humanitarnu akciju Crvenog križa „Za dostojanstven život" kojom se prikupljaju sredstva za poboljšanje uvjeta stanovanja 140 socijalno ugroženih staračkih domaćinstava.

Neke od tih ljudi posjetili su naši novinari i snimateljske ekipe te ćemo kroz ovaj tjedan, do subote, 21. listopada u Dobrom jutru pratiti njihove priče - u kakvim uvjetima žive, pomaže li im itko i što im treba za dostojanstven život?

Danas donosimo priču iz Karlovca. Posjetili smo Milicu Vujčić iz Lasinjskog Sjeničaka. Na njezinom brdu, uz nju, živi još samo jedna starica. Do grada ima više od 30 kilometara, do liječnika i prve seoske trgovine 15-tak, od toga polovicu lošeg makadamskog puta.

Sobica od 10-tak četvornih metara sve je što posjeduje Milica Vujčić. 88 godina joj je na plećima. A život ju nije mazio. Suprug joj je umro odavno, prije par godina i kćer jedinica, unučad pak se rasula po svijetu. Ostala je, u zaseoku Lasinjskog Sjeničaka kilometrima daleko od civilizacije i ljudi, sama i bolesna...