Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema

Okupljanje oko stola važan je trenutak jer je znak okupljanje obitelji, zajednice, prijatelja i onih koji će to tek postati. I u Slavoniji, Baranji i Srijemu okupljanje oko stola svečani je i sveti trenutak. Kultura obilja i toplo gostoprimstvo desetljećima su dio tkiva ljudi ovog kraja.

Tijekom desetak dana, od 17. do 28. listopada počinje avantura otkrivanja starih i novih okusa, mirisa i krajolika Slavonije, Baranje i Srijema. Gourmet priču započinje danas u osječkom restoranu "Muzej okusa" u kojoj će Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije pokazati kako pripremiti tapas na slavonski i kako tradiciju prikazati suvremenim stilom.

Bit će to i prilika za novo finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske ovaj put odigrano kroz gourmet natjecanje francuskog Michelin* chefa Lionela Levya i chefa Hrvatske nogometne reprezentacije i nositelja srebrne medalje iz Rusije 2018. Tomice Đukića, ujedno i chefa Hotela Osijek.

Sutra, 18. listopada, pod motom „od polja do stola" na osječkoj će tržnici Udruga kuhara Osječko-baranjske županije pripremati svježi ručak za sve posjetitelje ukazujući tako na važnost veze između lokalnih OPG-ova i ugostitelja.