Aljoša Jurinić u bečkom Musikvereinu otvorio Festival hrvatske glazbe

Uspješnim koncertom pijanista Aljoše Jurinića u čuvenom Musikvereinu u Beču je u sinić otvoren 14. Festival hrvatske glazbe.

Mladi pijanist Aljoša Juranić, dobitnik niza hrvatskih i međunarodnih nagrada, izveo je na glasoviru u staklenoj dvorani bečkog Musikvereina djela klasične glazbene literature 'Melancolie' hrvatskog skladatelja Blagoja Berse, 'Fantaziju u C Duru op.17' Roberta Schumanna i 'Dvanaest etida op. 25' Frederica Chopina.

Izuzetnom tehničkom bravurom i muzikalnošću mladi pijanist u usponu potvrdio je izuzetno glazbeno interpretativno umijeće, oduševivši bečku publiku, koja ga je nagradila dugotrajnim pljeskom i ovacijama, a Juranić se zahvalio dodatkom izvevši Debussyev  'Reverie'.

Nastup  u Musikvereinu je čast, privilegij i odgovornost,  izjavio je nakon koncerta Jurinić, dodavši da je bečka publika divno reagirala.

Jurinić je najveći međunarodni uspjeh ostvario 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom mjestu Zwickauu. Bio je finalist 17. Međunarodnog pijanističkog Chopinovog natjecanja  u Varšavi 2015. a godinu dana kasnije i  laureat Natjecanja kraljice Elizabete u Bruxellesu.
Još jedan uspjeh mladog pijanista Aljoše Jurinića
Dobitnik je i svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj poput Mladi glazbenik godine prema izboru Zagrebačke filharmonije 2012.
Nastupa solistički i uz pratnju orkestara u zemlji i svijetu.

Koncert Aljoše Jurinića u Musikvereinu bio je prvi u sklopu Festivala hrvatske glazbe u Beču, na čijem je ovogodišnjem programu pet koncerata i jedna radionica, a traje do 29. listopada.

14. Festival hrvatske glazbe u Beču