Monografija o 125 godina Fotokluba Zagreb

Fotoklub Zagreb prošle je godine obilježio 125 godina postojanja, a kruna tog jubileja je fotomonografija 'Trajanje u vremenu'.

Podsjetnik je to na povijesni put, razvoj i djelovanje kluba od njegova nastanka do danas te na njegov doprinos razvoju i promicanju fotografije u nacionalnim i svjetskim razmjerima.

Na predstavljanju fotomonografije u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici okupili su se i članovi Fotokluba Zagreb, koji su i najzaslužniji za njezino stvaranje.

Moram biti iskrena i reći da mi je klub puno puno pomogao. Ne samo meni nego i drugima jer nije bilo ni akademija, niti nekakvih škola, tek kasnije su otvorene srednja grafička škola, pa škola primijenjenih umjetnosti, pa akademija. Mi smo samo kroz Fotoklub prolazili i učili o fotografiji,  prisjeća se članica kluba Slavka Pavić.

Predsjednik Fotokluba Zagreb Hrvoje Mahović napominje da klub organizira jako puno programa: On je orijentiran i na mlade i na stare - pokriva i od doba srednje škole pa do penzionera tako da nemamo nekakvih limita što se tiče godina.

Govoreći o predstavljenom izdanju počasni predsjednik Fotokluba Zagreb Vinko Šebrak je ustvrdio da je to je jedna u nizu monografija ili fotomonografija: Fotoklub Zagreb veliku, značajnu pozornost posvećuje izdavaštvu kako kroz monografije tako i kroz druge publikacije,  rekao je Šebrak.