Posljednji zaron Dubravka Balenovića

Zaronili smo u podvodnu književnost, točnije, u memoaristiku s Dubravkom Balenovićem - jednim od pionira ronjenja u Hrvatskoj, koji je upravo objavio knjigu autobiografskih zapisa 'Moje posljednje ronjenje'.

Dubravko Balenović po struci je geolog, a bavi se podvodnim ribolovom, ali i politikom i publicistikom. Od djetinjstva živi u Malom Lošinju, gdje je otkrio svijet podvodnog ribolova.

Njegove sportske aktivnosti donijele su mu niz priznanja, bio je dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije te izbornik reprezentacije Hrvatske, i predsjedava Hrvatskim ronilačkim savezom.

2014. godine objavljuje prijevod putopisa legendarnog Alberta Fortisa 'Ogled zapažanja o otocima Cresu i Lošinju' iz 1771. godine, a nedavno i vlastite autobiografske zapise 'Moje posljednje ronjenje'.

Je li Dubravko Balenović jednako uspješan u pisanju kao u ronjenju i podvodnom ribolovu, pokušali smo doznati u razgovoru emitiranom u emisiji Knjiga ili život, koju možete pratiti utorkom na HRT3 te na multimedijskoj usluzi HRTi i Facebooku: