Uvjerljivo drugi Sven Popović

Kako piše i živi, čemu se nada i s čim se miri mlada generacija pisaca? Ta smo pitanja postavili mladom piscu Svenu Popoviću koji je ove godine objavio roman 'Uvjerljivo drugi'.

Nekada se čini: sve se obrnulo. Klinci odrastaju brže, ali sporije postaju odrasli. Svijet je vruć krumpir, tridesete su nove osamnaeste, a velike priče o odgovornosti predane su sve, samo ne odgovorno – i treba plesati što dulje – ili tako barem u jednom novozagrebačkom naselju izgleda Emiru, Iliji i Fricu, a najviše onome oko koga se sve vrti, Mladome Piscu, bezimenom junaku novog romana Svena Popovića, stoji u kratkom sadržaju romana koji je objavila izdavačka kuća Fraktura.

U životopisu Svena Popovića, koji je objavila Fraktura, navodi se da je rođen 1989. u Zagrebu gdje je diplomirao je komparativnu književnost te engleski jezik i književnost i amerikanistiku na Filozofskom fakultetu. Piše glazbene i književne kritike za časopise i portale. Prozu je objavljivao u Quorumu, Zarezu, Fantomu slobode, časopisu Nova riječ, časopisu Script, zborniku Record Stories, antologiji mladih prozaika Bez vrata, bez kucanja te na raznim internetskim portalima.

Pogledajte razgovor sa Svenom Popovićem emitiran u emisiji Knjiga ili život, koju možete pratiti utorkom na HRT3 te na multimedijskoj usluzi HRTi i Facebooku: