Višestruko nagrađivani bend Chui u prosincu nastupa u Saxu

Porinom nagrađen bend Chui koji ujedinjuje moderan i futuristički pristup jazzu s izraženim utjecajima rocka, funka, drum'n'bassa i elektronske plesne glazbe 8. prosinca nastupa u klubu Sax, najavio je organizator.

Uz nastupe na prestižnim manifestacijama poput Kaunas Biennalla, Zagreb Vip Jazz Festivala, Liburnia Jazz Festivala, ZEZ festivala i Žedno Uho Festivala Chui su otvarali nastupe izvođačima kao što su Medeski Scofield Martin & Wood, Etienne Mbappé & Su La Take, DKV Trio Hamid Drake te Ken Vandermark & Kent Kessler, stoji u priopćenju.

Nagrađivani zagrebački jazz/rock fusion bend, istaknuo se i suradnjom s hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac, s kojom su stvorili izuzetno uspješan singl 'Tebi putujem' te pjesmu 'Pogledaj' u suradnji s Borisom Štokom.

Strelovit uspjeh Chuia ocijenjen je kao jedna od uistinu rijetkih pojava na ovdašnjoj glazbenoj sceni.

U priopćenju se dodaje kako je izvanredan, moderan i futuristički pristup jazzu s izraženim utjecajima rocka, funka, drum'n'bassa i elektronske plesne glazbe osigurao Chuiu jednoglasnu podršku publike i medija.

Dva posljednja albuma, 'Third Sun From The Stone' iz 2015. i izdanje snimljeno s Jazz orkestrom Hrvatske Radiotelevizije, 'Chui ovu glazbu', donijeli su im više od deset titula izdanja godine na različitim top listama te dva Porina. Dvostruki album 'Chui ovu glazbu' nominiran je i za IMPALU europsku nagradu za najbolji nezavisni album.

Chui je nastupio i na INmusicu, Dimensionsu, Eurosonic Noorderslagu, Mentu, Lisinksom, Sava centru u Beogradu i sl.