Osječanima kuhali drugačija jela
Gourmet priča nastavljena je danas na osječkoj Glavnoj tržnici pod geslom 'Od polja do stola'. Iz Udruge kuhara Osječko-baranjske županije svjež ručak za sve posjetitelje pripremali su kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek.
Bilo je to zanimljivo i drugačije predstavljanje Osječko- baranjske županije u sklopu novog turističkog programa 'Gourmet Slavonija, Baranja i Srijem' sa ciljem promoviranja domaćih proizvoda, njihove važnosti u turizmu, kao i korištenje sezonskih namirnica u ugostiteljstvu. Kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek pripremali su posjetiteljima Tržnice ručak koristeći domaće namirnice.
Prolazeći Tržnicom odabrali su namirnice (bez nekog reda) i od njih pripremili jela na poseban, drugačiji način. Bila je to improvizacija koja se svidjela građanima.
Dok su kuhari kuhali držana je i panel rasprava 'Od polja do stola' o najabržim putevima hrane od proizvođača do kupaca te o važnosti promocije i brendiranja domaćih proizvoda.
Kuharski show na otvorenom posjetila je i naša ekipa:
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!