Osječanima kuhali drugačija jela

Gourmet priča nastavljena je danas na osječkoj Glavnoj tržnici pod geslom 'Od polja do stola'. Iz Udruge kuhara Osječko-baranjske županije svjež ručak za sve posjetitelje pripremali su kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek.

Bilo je to zanimljivo i drugačije predstavljanje Osječko- baranjske županije u sklopu novog turističkog programa 'Gourmet Slavonija, Baranja i Srijem' sa ciljem promoviranja domaćih proizvoda, njihove važnosti u turizmu, kao i korištenje sezonskih namirnica u ugostiteljstvu. Kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek pripremali su posjetiteljima Tržnice ručak koristeći domaće namirnice.

Prolazeći Tržnicom odabrali su namirnice (bez nekog reda) i od njih pripremili jela na poseban, drugačiji način. Bila je to improvizacija koja se svidjela građanima.

Dok su kuhari kuhali držana je i panel rasprava 'Od polja do stola' o najabržim putevima hrane od proizvođača do kupaca te o važnosti promocije i brendiranja domaćih proizvoda.

Kuharski show na otvorenom posjetila je i naša ekipa: